maandag 31 mei 2010

Bang


Iedereen is het wel eens, bang! Bang voor een hond, bang voor het onweer, bang voor grote mensen, bang voor de politie..
Als kind ren je, als je bang bent, meteen naar je vader of moeder. Wanneer je ouder wordt (vooral stoerder) doe je dat niet meer. Je kan het zelf wel! Je houdt je groot, maar diep in je hart ben je doodsbang..

In Marcus staat het volgende verhaal over een storm.
35 That evening, Jesus said to his disciples, “Let's cross to the east side.” 36 So they left the crowd, and his disciples started across the lake with him in the boat. Some other boats followed along. 37 Suddenly a windstorm struck the lake. Waves started splashing into the boat, and it was about to sink.
38 Jesus was in the back of the boat with his head on a pillow, and he was asleep. His disciples woke him and said, “Teacher, don't you care that we're about to drown?”
39 Jesus got up and ordered the wind and the waves to be quiet. The wind stopped, and everything was calm.
40 Jesus asked his disciples, “Why were you afraid? Don't you have any faith?”
41 Now they were more afraid than ever and said to each other, “Who is this? Even the wind and the waves obey him!”


De discipelen waren zo bang.. Ze wisten niet wat ze doen moesten.. Dus maakte ze Jezus maar wakker en vroegen hem of het hem niks deed. Jezus geeft ons hier een mooie belofte. We hoeven niet meer bang te zijn, we mogen op Hem vertrouwen! Hij redt ons uit de storm(van het leven).

Op de kleuterschool heb ik dit liedje geleerd, dit vond ik zo'n mooi liedje!
Je hoeft niet bang te zijn,
al gaat de storm tekeer.
Leg maar gewoon je hand
in die van onze Heer.

maandag 24 mei 2010

You make me sing, make me smile

Thank you Lord for this evening,
that You send Your Holy Spirit too us,
Thank You for the songs, we sing
For Your amazing love

You will dry our tears,
You will make us smile,
You will make us happy,
We dance for You!
For our great God

Who make heaven and earth
Who send his spirit tonight,
He is with us,
and it was great!

Bijzonder

Vandaag was wel een bijzondere dag.
Allereerst Pinksteren, de uitstorting van de Heilige Geest.
Vanmorgen vroeg werd eerst mijn nichtje gedoopt(en ik mocht haar de kerk in dragen). Wat zowieso een mooie gebeurtenis is, maar met Pinksteren wordt het iets specialer. De werking van de Heilige Geest wordt dan meer benadrukt.
Vaak met Pinksteren doen jongeren belijdenis van hun geloof. Ze zeggen "Ja" tegen God, "Ja" zeggen op hun doop. Dat is zo mooi, zo geweldig om mee te mogen maken! Belijden dat God er altijd voor je is, altijd voor je zorgt.. Een liefdevollere Vader bestaat er niet!


Op zo'n dag besef je meer dan ooit dat God er voor je is. In wat voor situatie je ook zit, Hij is altijd bij je. Soms lijkt Hij mijlen ver weg, maar Hij draag jou.
Dit liedje beschrijf het heel mooi:

Nog voordat je bestond
kende Hij je naam
Hij zag je elk moment
Kende elke traan
Omdat Hij van je hield
Gaf Hij Zijn eigen Zoon
Hij wacht alleen nog maar totdat je komt

zaterdag 22 mei 2010

Home is heaven..


Dit jaar, '09-'10, ga ik niet snel vergeten..
Er gebeurt zoveel, in positieve zin, maar (helaas) ook in negatieve zin..
Het is eigenlijk niet te beschrijven met woorden..
Zoveel mensen die iemand moeten missen, een moeder, een vader, een broer, een zus, een oom, een tante, nichtje, neefje, opa of oma.
En ik kan er niet omheen, dat dat me niet raakt. Ik zit zelf net zo hard mee te huilen.
Eerst hoor je van een vreselijk ongeluk in Afrika, waarbij de toestand van de personen kritiek is. Dan het bericht van een moeder en een vader die ernstig ziek zijn. Een moeder die overlijdt aan een hartstilstand. In januari een jonge jongen die het leven niet meer zag zitten en er een einde aan maakte. Februari het bericht dat mijn eigen moeder ziek is & dat de moeder die ik hierboven noemde komt te overlijden.
En nu een vader van een oud klasgenoot al is overleden.
Allemaal veelste vroeg en wat moet je er dan mee? Ik vraag me af of hier een boodschap achter zit. Ik weet het niet..
Wat voor mij een rustgevende gedachte is, is dat die mensen in de hemel zijn en het goed hebben bij God. Maar er blijft ook een enorm lege plek achter, een persoon die altijd gemist wordt. En dat is heel moeilijk!


woensdag 19 mei 2010

Micha 7:7&8

Micha 7: 7&8

Maar ik, ik blijf uitzien naar de Heer, ik blijf hopen op de God die mij redding zal brengen. Hij zal mij horen, mijn God.
8 Jij die me haat, maak je niet vrolijk over mij. Al ben ik gevallen, ik sta op, al is het donker om mij heen, de Heer is mijn licht.

Het kan zijn, als het niet lekker loopt in je leven, dat je er geen vertrouwen meerin hebt. Ik, ik ben veel te slecht voor die baan! Ik doe nooit iets goed, altijd gaat het fout! Denk je echt dat je wat aan mij hebt?! Laat me niet lachen!
Maar.. Het is niet om te lachen! Van binnen schreeuw je het uit, van pijn, van verdriet.
Als ik zelf in zo'n bui ben, realiseer ik me dat ik niet te slecht ben. Want God heeft me zo geschapen, Hij is trots op! Ik moet mijn talenten benutten. In God's ogen ben ik totaal niet slecht(en dat telt!).
Als is het nog zo donker in je leven, God is bij je, Hij zal altijd een licht voor je zijn. Hij helpt je, Hij draagt je.
Vetrouw op hem! Want: His love never fails!