zaterdag 30 april 2011

Vaste Rots van mijn behoud..

Misschien ken je het verhaal van Lazarus wel. Lees het anders even: Johannes 11.
Lazarus was een vriend van Jezus. Hij werd ziek, zelfs zo ziek dat hij kwam te overlijden. Het verhaal wat volgt is zo tegenstrijdig, niemand snapt wat er gebeurd. De leerlingen niet, Martha niet, niemand niet. Jezus ging niet naar Hem toe om Hem te genezen, zoals andere mensen verwachtten.
Kennen wij dit ook niet? Er worden zoveel mensen ziek, waarom? Er sterven jonge mensen, waarom? Waarom krijgen sommige mensen geen kinderen? Waarom doden mensen elkaar? Waarom is er hongersnood? Dit is nog maar een kleine greep van de waarom-vragen die wij hebben.
We worden misschien net zoals Maria boos op God.. Waarom laat Hij dit gebeuren? Dit kun je je eigen kind toch niet aan doen, toch?
Maar dan komt er iets heel belangrijks naar voren in het verhaal. Jezus vraagt of Martha in Hem als Messias geloofd. En Jezus verzekerd Maria ervan dat als zij geloofd de grootheid van God zal zien.
Geloof jij dat Jezus jouw Redder is?

Het is enorm moeilijk, dit verhaal.. Want Jezus snapt ook heel goed dat moeilijkheden, zoals de dood, je van God kan verwijderen. Dat je niks meer met Hem te maken wilt hebben. Niet voor niks dankt Jezus God dat Hij ondanks dit verdriet mensen laat geloven. Dat ondanks alle moeilijkheden in het leven, God altijd voor je zorgt. Welke storm je ook doormaakt. Hoe groot je verdriet ook is. Jezus verzekert ook jou ervan dat als je geloofd, dat je Zijn grootheid zal zien, Zijn liefde zal ervaren.

woensdag 27 april 2011

Yet I will praise You Lord

Het volgend nummer wil graag met jullie delen. Gezongen in de belijdenisdienst van een vriendin. Ik kende hem niet, maar het raakte me. De tekst komt mij zo bekend voor. Verdriet komt weer boven. Tegelijkertijd ook zoveel vertrouwen en liefde door en in Hem. Luister gewoon even.. Lees de tekst even door.. Laat het tot je door dringen..

I will praise You Lord my God
Even in my brokenness
I will praise You Lord
I will praise You Lord my God
Even in my desperation
I will praise You Lord

And I can't understand
All that You allow
I just can't see the reason
But my life is in Your hands
And though I cannot see You
I choose to trust You

Even when my heart is torn I will praise (trust) You Lord
Even when I feel deserted I will praise (trust) You Lord
Even in my darkest valley I will praise (trust) You Lord
And when my world is shattered and it seems all hope is gone
Yet I will praise You Lord

I will trust You Lord my God
Even in my loneliness
I will trust You Lord
I will trust You Lord my God
Even when I cannot hear You
I will trust You Lord

And I will not forget
That You hung on a cross
Lord You bled and died for me
And if I have to suffer
I know that You've been there
And I know that You're here now

zondag 24 april 2011

Paasdiner..

Omdat ik zo gek ben op koken en lekker eten.. Vanavond weer een heerlijk diner klaargemaakt! Ik heb de amuse en het toetje verzorgd. Mijn moeder zorgde voor de overheerlijke kippensoep en het vlees was ook geweldig!! Kortom genieten van wat God ons geeft: ps, wil je recepten.. Laat het me weten!

zaterdag 23 april 2011

Diep ontzag

Met diep ontzag keek ik naar het kruis,
ik zag hoe Jezus gekruisigd werd.
Speciaal voor mij zonden liet Hij het leven,
uit liefde stierf Hij voor mij.

Met diep ontzag zie ik Hem opstaan,
de dood achter zich laten.
Hij heeft overwonnen,
dood, verdriet en verderf.

Vol ontzag en eerbied kniel ik tot Hem,
mijn Redder, zo liefdevol.
Hij hoefde het niet te doen.
Maar Hij deed het voor mij!

Lieve Vader, dank u voor Uw genade,
dat wij tot U mogen komen.
Dank u voor Uw mooie belofte.
Eens komt er een tijd zonder verdriet en pijn.

vrijdag 22 april 2011

Pasen

Pasen.. Ik beleef het intenser dan ooit.
Zoveel liefde, zoveel genade..
Ik als zondig mens, hoefde de straf niet te dragen.
Hij deed het voor mij.
Daarom mag ik tot Vader komen,
schuldig, maar gewassen door Zijn bloed.

Het waren niet de spijkers die God aan het kruis genageld hielden..
Het was LIEFDE! ~Max Lucado~


woensdag 20 april 2011

Genade..

Lieve Vader,

Gisteravond mocht ik bij een geweldig concert zijn. Samen met veel mensen denken aan Uw lijden. Aan Uw kruising. Er van doordringen wat U voor ons heeft gedaan, wat U heeft doorgemaakt. Om daaraan te denken, word ik stil. Ik had daar moeten hangen, voor de zonden die ik doe. Maar U nam alles op U. U droeg mijn straf. U houdt zo vreselijk veel van mij en van alle mensen dat U gestorven bent aan het kruis. Ik word nog stiller, als ik dit besef. Zoveel genade. Zo enorm veel liefde. Ik kan het niet bevatten. Wij zijn totaal afhankelijk van U. Alleen U kan ons genezen en helpen.
Nu is er nooit meer pijn en geen verdriet meer. We zullen voor eeuwig bij U zijn. In Uw Vaderarmen, geborgen.
Lieve Vader, mag het snel zijn. Laat Uw Zoon terug komen naar deze wereld en ons bevrijden!

-Amen-

dinsdag 19 april 2011

Dank o Heer!

Lieve Vader,

Wat een heerlijke dag heeft U ons gegeven. Misschien hebben we genoeg zorgen, U geeft ons ook tijd om te genieten! De zon schijnt uitbundig, net zo uitbundig als Uw liefde en zorg voor ons.
Bomen komen steeds meer uit. De vogeltjes bouwen hun nestjes. Eenden hebben kleine kuikentjes. Mensen genieten van de warme zon, kinderen spelen heerlijk buiten. Wonderlijk is Uw schepping. Wat een geweldig voorrecht dat ik daar in mag leven en voor mag zorgen. Wilt U mij helpen om goed met Uw wereld om te gaan.
Vader, op een dag als deze denk ik ook aan de mensen die nu niet zoveel kunnen genieten. Mensen die ziek zijn, misschien wel net een slecht bericht hebben gehad. Mensen die een geliefde missen. Mensen die de zon en het licht in hun leven kwijt zijn. Wilt U hen helpen. Wilt U de warmte laten voelen van Uw liefde. Laat ze geborgen zijn bij U. Geef ze kracht om door de moeilijkheden heen te komen en weer van het leven mogen genieten.
U alleen kunt het ons geven. Door Uw Zoon, mogen wij nederig tot U komen. Duizendmaal dank Vader.

-amen-

maandag 18 april 2011

Welke Weg kies jij?


Het is bijna Pasen. Een bijzonder feest. Iets wat voor mij steeds meer betekenis heeft gekregen. Toen ik klein was vond ik het een logisch verhaal, eerst werd Jezus geboren toen, ging Hij aan het kruis en toen was de opstanding. Het moest allemaal zo en dus was het erg logisch. Maar sinds een jaar besef ik dat het allemaal niet zo logisch is. Want Hij hoefde het niet te doen. Het woord genade kwam in beeld. Zonder dat waren wij echt verloren geweest. Het is zo bijzonder en speciaal dat Hij voor mij en voor onze zonden aan het kruis is gestorven. Daardoor is de weg naar Zijn Vader open. Maar…
Voel jij dit ook? Vind je het ook bijzonder dat Jezus speciaal voor jou aan het kruis is gestorven? Of doet het je allemaal niks?

Lees Lucas 23: 26-49 eens. Als ik de tekst goed wil snappen en tot mij door wil laten dringen, sluit ik mijn ogen en probeer ik het voor mij te zien(misschien helpt het jou ook).
Daar hangt mijn Redder, aan het kruis. Tussen twee misdadigers. Die twee misdadigers vertegenwoordigen ons. Wij overtreden elke dag weer de Wet. Nu is het met ons gedaan, onze lijst met overtredingen is geweldig groot en er is nog maar één straf over en dat is een kruisiging. De ene misdadiger drijft de spot aan met Jezus. Geen respect voor Hem. Geloven in Hem al helemaal niet. De andere misdadiger wijst hem terecht. En vraagt Jezus juist om aan Hem te denken als Hij in Zijn Koninkrijk is.
Welke weg kies jij? Drijf jij de spot met Zijn Naam? Wil jij niks meer van Hem weten?Of ren je alsnog naar Hem toe, want het is nog niet te laat! Wil je toch Zijn kind zijn? Er is niet heel veel tijd meer over, maar je kan nog een keuze maken, om voor Hem te kiezen. Maar wacht niet te lang. Twijfel je? Praat met iemand die jou kan helpen, vraag God of Hij bij je wilt zijn. Je verliest niets, je krijgt alles. Door Zijn genade zijn jouw zonde weggevaagd. Mag jij tot de Vader komen, niet voor heel even maar voor eeuwig.!

zaterdag 16 april 2011

Kleur bekennen


Vandaag 16 april 2011
- is het dorp in tweeën
- worden families gescheiden
- kijken we minachtend naar de andere kant
- is er volop strijdlust

.. en het mooie zitten we morgen broederlijk naast elkaar in de kerk.

Zo gaat een weekend van 'De Derby'. Rood en blauw tegen elkaar. Ik denk dat het dit jaar het spannendst is van alle jaren, want wie deze wedstrijd wint is mogelijk dé kampioen van de Topklasse.
Ik vind het dan ook lastig om te zeggen wie er gaat winnen, ze zijn erg aan elkaar gewaagd. Misschien een gelijkspelletje, natuurlijk hoop ik op winst van de blauwe.
Al van jongsaf aan een echte blauwe, je wordt er mee geboren en je kunt er niets aan doen. Of je nu wel of niet van voetbal houd, het is gewoon een feit!
We wachten rustig af wat het gaat doen..

vrijdag 15 april 2011

Jeugdsentiment

Vroegah.. Toen ik nog klein was was er een vreselijk programma op tv dat eigenlijk ook weer heel leuk was. Genaamd: 'Ik Mik Loreland'.
Als ik ziek was mocht ik dit altijd kijken en in de vakanties ook. Maar of ik het nou echt leuk vond? Ik krijg nog steeds die kriebels als ik het woord Karbonkel hoor!
En dan heb je nog die lieve Sok en Mik.
Ik las net dat het gebasseerd is op een thrillerserie. Ik vind het dus niet gek dat ik af en toe er doodsbang van werd. Voor de rest waren de liedjes en avonturen wel erg leuk. Dus hier een aflevering, wees niet bang en geniet er van!!

woensdag 13 april 2011

Rust..

In een wereld als deze is veel onrust. Mensen worden zomaar vermoord, de wereld trilt op zijn grondvesten, oorlogen gaan verder en mensen komen in opstand.
Ook in mijn eigen leven is er soms onrust. Het is soms zo onduidelijk hoe de toekomst er uit gaat zien. Helemaal als je niet weet wat je wilt..
Verschillende nummers kunnen mij de rust weer terugbrengen. Eentje daarvan is: God and God alone. Alleen de titel zegt mij al zoveel. Zonder God ben je nergens en met God overal. Zijn plan met ons staat vast. Wij zullen met vreugde van Hem zingen. Van Zijn liefde zullen wij nooit genoeg hebben, we willen steeds meer en steeds meer dichterbij Hem zijn.

maandag 11 april 2011

Eigenwijs?


Soms kan ik flink eigenwijs zijn en koppig. Dat heeft soms zijn leuke kanten en nuttige uitwerkingen. Maar soms.. Soms is het gewoon niet handig!

Vrijdag op het werk voelde ik mij al niet helemaal lekker. Misselijk en hoofdpijn. Ik dacht: snel een paracetamol innemen en dan nog even 2 uurtjes uithouden. Maar na een uur kwam ik er achter dat het niet ging werken. Dus toen toch maar om half 6 naar huis gegaan. En snel mijn bed in gedoken want wat ik voelde is bij mij bekend als migraine..
Uiteindelijk 2 uur liggen slapen op bed met de nodige hoofdpijn en beroerdheid. Toen weer even 2 uurtjes wakker geweest en om 10 uur weer lekker mijn bed ingedoken.
Zaterdag dacht ik dat het wel ging.. Dus Elize ging gewoon naar de markt, hoe ik het vol gehouden heb, weet ik niet. Maar daarna was ik helemaal gesloopt. En zo verliep de zondag ook. Iets doen en dan weer even op bed liggen.
Vandaag was het nog steeds niet over. Toch maar even richting de huisarts gebeld en die zei dat ik vanmiddag maar even langs moest komen. Ondertussen ben ik naar de C1000 geweest, heb ik samen met mijn moeder het zonnescherm schoongemaakt, de tuintafel ook en de ramen gelapt en ook nog even naar het dorp geweest. Je raad het al: het is teveel en ik moest steeds even op bed liggen. De huisarts schudde vanmiddag dan ook haar hoofd toen ik het vertelde. Zo van misschien is het handiger als je naar je lichaam gaat luisteren. En ach ja.. Misschien moet ik dat ook maar gaan doen. Want mijn hoofd begint weer te bonken en mijn ogen vallen bijna dicht.
Morgen gelukkig maar drie uurtjes werken en dan 's middags maar lekker weinig doen!

zondag 10 april 2011

Zomaar even een gedichtje & psalm 13

Soms zijn er geen woorden voor gevoelens.
Geen eens een emotie om te uiten.
Je wilt schreeuwen, huilen, lachen.
Kon je het maar eens een plekje geven.
Kon je het maar eens delen.

Je weet niet welke kant je op moet.
Van alle kanten wordt er getrokken.
Niemand die naar je luistert.
Niemand die werkelijk weet wat je wilt.
Weet je het zelf nog wel?

Al die onrust is niet te dragen.
Je wilt je ogen sluiten en even helemaal niks.
Je blijft maar door hollen.
De bestemming totaal onbekend.
Het is tijd om te stoppen.
Je te storten in open armen die op je wachten.

Hij wacht op je thuiskomst.
Zijn liefde wacht op jou, wil jouw vervullen.
Even geen rennen meer, even geen onrust.
Je mag op adem komen om aan Zijn hand weer verder te gaan.

donderdag 7 april 2011

Boom

Ik weet niet anders dan dat er tegenover ons huis een boom staat. Met elk seizoen een nieuwe belevenis. Vooral in de lente is het een drukke bezigheid daar. De duifjes zijn druk bezig om hun nesten te bouwen en heel voorzichtig worden de knopjes groter en komen ze uit tot mooie blaadjes.Al een hele tijd zit ik 's avonds naar buiten te kijken naar die boom en zeg ik steeds: 'Eigenlijk wil ik hem op de foto zetten'. Want met zo'n mooie lucht erachter ziet het er zo geweldig mooi uit!
Vanavond dan eindelijk daad bij het woord gevoegd en een paar prachtige foto
's genomen:

dinsdag 5 april 2011

Secret Mission..

Op 1 januari 2011 schreef ik de volgende doelen voor dit jaar op:
1 Meer afspreken met vrienden
2. Meer sporten
3. Mijn rijbewijs halen dit jaar(liefst voor de zomer, moet wel lukken volgens mij)
4. Nog meer gaan verdiepen in het geloof
En eigenlijk wil ik ook iets bijzonders gaan doen, wat, hoe en wanneer weet ik niet. Maar daar ga ik dit jaar meer over nadenken. Het zal iets te maken hebben met het geloof en helpen.

Met het eerste punt gaat het niet heel geweldig. Ik heb over het algemeen wel tijd maar mijn vrienden zitten met tentamens enzo. Maar we zijn nog maar 4 maanden op weg, misschien komt het goed!
Punt 2 gaat het wel beter. Ik probeer eigenlijk elke dag een rondje te lopen van 5,5 kilometer. Over het algemeen lukt het met om 4 dagen in de week te lopen.
Met punt 3 ben ik hard mee bezig. Gisteren mijn theorie gehaald. Ik heb nu zo'n 15 lessen gehad. Dus nog minimaal 25 te gaan voordat ik examen kan ga doen. Ik denk dat ik het wel voor de zomer ga redden!

En dan die laatste twee puntjes. Het bijzondere en het geloof. Ik wilde het eigenlijk nog langer stil houden. Maar ik vind het zo geweldig dat ik het te moeilijk vind om het stil te houden. Ik ben namelijk bezig om een boek te schrijven. Eerst wilde ik een jaar-dagboek maken, maar dat is toch wel veel werk. Ik schrijf stukjes aan de hand van bepaalde teksten uit de Bijbel. Ik weet niet hoeveel het er worden, ik heb er nu 40 klaar. Dan moet ik nog iets of iemand vinden die mij kan helpen om er echt een soort boekje van te maken, met een mooie opmaak. Of ik het ook echt ga uitgeven om te verkopen weet ik ook nog niet. Als ik dat doe wil ik er een goed doel aan koppelen. Maar goed, zover zijn we nog niet.
Ik vind het echt heel bijzonder en heel mooi. Ik kan zo ook niet alleen andere mensen helpen met de geschreven stukjes, maar ik heb er zelf ook veel aan. Ik leer er van en ik vind het zo mooi om te voelen dat God met mij bezig is.

ps, mocht je adviezen hebben, nog mooie bijbelteksten hebben, het is allemaal van harte welkom!


maandag 4 april 2011


Het was best spannend... Maar....


Ik ben geslaaaaaaaaagd!!!!!

Super blij natuurlijk. Nu nog even wat praktijslesjes en hopelijk gaat het net zo goed bij mijn praktijkexamen als dit examen!

Examen....


Vanmiddag is het dan zover. Ik ga examen doen voor mijn theorie! Het hele boekje doorgewerkt, vragen gemaakt, proefexamens gemaakt. En nu hopen dat ik er echt klaar voor ben! Met oefenen heb ik elke keer net 1 foutje teveel. Super stom! Hopelijk heb ik vanmiddag meer geluk. Want ik wil hem echt in 1x halen.. Dat is toch geen verkeerd streven? Of onderschat ik dat examen nu zwaar?! Ik denk dat het in ieder geval wel tegen gaat vallen, maar ik hoop het beste! Duimen jullie mee?

vrijdag 1 april 2011

1 April

Het is vandaag weer zover, 1 april! De grappen worden weer verzonnen, vrienden nemen elkaar in de maling en iedereen heeft een gat in zijn broek!
De 1 april grap van 7 jaar geleden kan ik nog goed herinneren! Het was 2004, het laatste jaar op de basisschool. Al de hele dag liep de meester te grappen. Niet wetende dat hij voor 's middags echt een geweldige grap in gedachten had.
Het enige wat ik wil zeggen is kijk maar: