donderdag 27 september 2012

#oktober Borstkankermaand

Al een aantal jaar lang staat de maand oktober in het teken van de strijd tegen borstkanker. Een strijd die ik van dichtbij heb meegemaakt. Op dat moment wordt je meegezogen in een denderende trein. Later besef je pas wat je overkomen is.
Daarom wil ik jouw aandacht vragen! Het is goed om in de maand oktober stil te staan hierbij. Dit kan je op je eigen manier invullen. Zo heb ik het Pink Ribbon-armbandje 2012 gekocht. Daarmee steun ik voor zo'n 4 euro Pink Ribbon. Maar misschien kan je iemand een kaartje sturen waarvan je weet dat zij borstkanker heeft gehad of op moment in die situatie zit. Ik weet uit ervaring dat het de kleine dingen zijn die er toe doen. En misschien heeft die vrouw kinderen, pubermeiden, vergeet ze niet. Je lichaam krijgt dan namelijk net vorm en juist op dat moment heeft je moeder kanker op een plek waar je trots over zou moeten zijn. Hoe tegenstrijdig. Laat weten dat ze er mogen zijn en dat je aan ze denkt!

www.pinkribbon.nl

woensdag 26 september 2012

Stage!

Vanaf morgen begin ik met stage! De komende anderhalf week ben ik te vinden in een kleutergroep. Ik heb er enorm veel zin in. Tegelijk kriebelen de zenuwen. Want hoe gaat dat ook al weer? Wat zijn de regels in die groep? Hoe reageren de kinderen? Zijn ze niet veel te druk?
Genoeg uitdagingen om aan te gaan dus, maar dat maakt voor mij het stagelopen bij de kleuters zo enorm leuk! En die kinderen vertellen je zoveel en daar leer ik dan ook weer zoveel van! Ik ga er dus zeker van genieten!

vrijdag 21 september 2012

Desmund Tutu

Vanavond wilde mijn ouders perse College Tour kijken -ik had liever The Voice gekeken, maar oke, laat ik eens meekijken-. Daar heb ik geen spijt van gehad. Desmund Tutu was te gast in het programma en ik heb ademloos naar die man zitten luisteren. In zo'n korte tijd zei hij zoveel geweldige dingen. Ik zou zeggen, neem er even de tijd voor en laat je inspireren door deze geweldige man!

Desmund Tutu in College Tour

Alle dagen genade!

Via twitter volg ik Tijd met Jezus. Elke werkdag staat er een Bijbelstukje op internet. De laatste tijd ging het over Psalm 23. Een psalm die mij, op welk moment ik hem ook les, diep in mijn hart raakt. Er staat zoveel in en er zoveel hoop!
Vandaag raakte mij een speciaal stukje. Die staat hier onder. Wil je de hele context bekijken, of andere Bijbelstukjes ga dan naar: www.tijdmetjezus.nl. Vijf minuten heb je vast wel over :)


~Geluk en genade volgen mij, alle dagen van mijn leven. Psalm 23:6~

Alle dagen gelukkig zijn, dat is de belofte van een leven in de nabijheid van de HEER die je herder is en die je uitnodigt om met hem te eten. Alle dagen gelukkig zijn, niet omdat de omstandigheden in je leven altijd meewerken, maar omdat de HEER erbij is.

woensdag 19 september 2012

Bridge over troubled water - Celtic Woman

Luister, laat de tekst en muziek op je inwerken, krijg kippenvel en geniet! En vergeet die ene traan niet van je wang te vegen ;)

dinsdag 18 september 2012

Oneindig!


 HEER, hoog als de hemel is uw liefde,
tot in de wolken reikt uw trouw,
Hoe kostbaar is uw liefde, God!
{Psalm 36}

Vanavond, toen ik zat te eten, begon het ineens te regenen. Tegelijk scheen de zon. Dan weet je vast wel wat er dan gebeurd: een regenboog. Ik kan van dat soort dingen zo genieten! Ik bedacht mij ineens hoe oneindig Gods liefde en trouw is. Probeer maar eens het begin of eind van een regenboog te vinden. Het zal je niet lukken. Zo is het ook met Gods liefde en trouw. Hij blijft van je houden, oneindig veel. Onvoorstelbaar. Vooral als ik zie wat voor een verdriet ik God aan doe, door sommige acties. Zijn liefde is zo kostbaar! Hij gaf Zijn Zoon om voor ons te sterven. Wauw, kippenvel!

zondag 16 september 2012

Zegenwens

Een tijdje geleden hoorde ik een zegen uitgesproken worden waar ik echt kippenvel van kreeg. Hoe zal ik het zeggen.. Ik bedacht me ineens hoe egoïstisch ik soms denk. Het gevoel dat ik het helemaal alleen moet doen, wat niet waar is. Hij is er altijd, waar ik ook ga of sta. Waar mensen je in de steek laten, daar is God. Hoe kan ik dan ook denken dat ik alleen ben op sommige momenten. Sinds ik deze zegen gehoord heb, probeer ik het niet te vergeten en ik hoop dat ook jij dit mag ervaren(in de nieuwe week die voor ons ligt)!


De Heer is voor u om u de juiste weg te wijzen.
De Heer is achter u om u in de armen te sluiten, 
om u te beschermen tegen gevaar.
De Heer is onder u om u op te vangen wanneer u dreigt te vallen.
De Heer is in u om u te troosten wanneer u verdriet hebt.
De Heer omgeeft u als een beschermende muur, 
wanneer anderen over u vallen.
De Heer is boven u om u te zegenen.
Zo zegene u God, vandaag, morgen, en tot in de eeuwen der eeuwen.

Zegenwens van St.Patrick, Ierland, 12e eeuw

donderdag 13 september 2012

Nationale knuffeldag!

Omdat iedereen op zijn tijd wel behoefte heeft aan een knuffel:


Een knuffel voelt zo fijn
Een knuffel voelt zo goed
Een knuffel omdat het mag
en niet omdat het moet

Een knuffel geeft je warmte
van twee armen om je heen
Even met z'n tweetjes
even niet alleen

Een knuffel kost helemaal niets
Ja, een minuutje van je tijd.
Maar het geeft je weer zoveel kracht
om door te gaan in de strijd.


woensdag 12 september 2012

Kop op! {Hebreeën10:35}

Ik krijg elke dag een Bijbeltekst op mijn mobiel. Gisteren kreeg ik er eentje die ik niet zomaar uit mijn hoofd kan zetten. Hij kwam uit Hebreeën 10 vers 35:
Laat de moed niet zakken, want als u de Here trouw blijft, krijgt u een grote beloning.U moet volhouden om de wil van God te doen. Als u dat doet, krijgt u wat Hij heeft beloofd.

Tja, deze woorden had ik net nodig. Een nieuw schooljaar, een nieuwe module, nieuwe klasgenoten, nieuwe indrukken, nieuwe docenten, kortom: alles nieuw! Iets waar ik, ben ik achtergekomen, niet zo goed tegen kan. Het kost mij allemaal veel energie en ik word er onrustig van. In plaats van doen, kom ik op mijn gat terecht met mijn handen soms letterlijk in het haar omdat ik het niet meer weet. Niet dat ik geen overzicht heb, maar ik krijg het niet uit mijn handen. 
En als je je in zo'n situatie bevind dan zijn de woorden van hierboven heel welkom. Het is makkelijk om het op te geven. Juist hier staat: laat de moed niet zakken! Benut de talenten die God je gegeven hebt! Ga er mee aan de slag, versterk ze, leer ook andere talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Want je hebt ze namelijk niet voor niets gekregen. En vooral: doe het voor God! 
Wij mensen hebben beloningen nodig. Ik spreek het ook vaak met mijzelf af. Zo heb ik vorig jaar ingesteld op een gegeven moment dat als stage goed ging ik een prentenboek van Max Lucado mocht kopen. Zo ook na de herkansingen, heerlijk even een massage als beloning voor de inspanningen. 
Ook God heeft ons een fantastische beloning beloofd. Hij had het al aan Abraham verteld. Hij vertelde het ook aan de geslachten die volgden. Ook aan ons, nu! Het is mooi om te ontdekken wat God jou beloofd. Om op die zoektocht te gaan samen met Hem. 
Met zo iets geweldigs in het vooruitzicht valt bij mij de last van mijn schouders en vind ik de moed om weer verder te gaan. Ik hoef het namelijk nooit alleen te doen! 

woensdag 5 september 2012

Leestip!

Mijn liefde voor de boeken van Max Lucado is weer een stukje verder! Ik heb ontdekt dat er bij mijn lievelingswinkel weer drie nieuwe boeken liggen! Eentje daarvan heb ik gekocht en die kan ik meteen aanraden! Ik moet wel zeggen: het boek is geschreven voor pubers/jong volwassenen. In het begin had ik het gevoel dat ik al te oud was, maar naderhand denk ik toch dat ook andere mensen er toch wel wat aan kunnen hebben. Alleen zullen ze het wel om moeten buigen tot hun eigen leven. Maar wat is het toch een prachtboek! En wat staan er prachtige dingen in! Wauw! Gewoon kopen en lezen :)
Het boek:

Enkele voorbeelden uit het boek:

zaterdag 1 september 2012

Zijn overvloed + goedheid = overladen

 Uit zijn overvloed zijn wij allen met goedheid overstelpt. 

Een kort zinnetje die eigenlijk niet zo heel opvallend is in Johannes 1. Toch trok het mijn aandacht. En vaak lees ik zo'n Bijbeltekst dan een paar keer over, zeg ik het een paar keer hard op, om het op me in te laten werken. 
Zijn overvloed.
Morgen vieren wij in de kerk het Avondmaal. Een mooie gebeurtenis, Jezus heeft Zijn leven gegeven zodat wij vergeving krijgen voor alle verkeerde dingen die wij doen. Daardoor mogen wij dicht bij onze hemelse Vader komen. Jezus hield het niet voor zichzelf. Hij deelde het uit aan mensen. Hij gaf honderden te eten. Genas vele mensen. Talloze mensen hebben gehoord van Zijn verhaal. 

Wij allen.
Nee, laten wij nou eens leren van wat Jezus ons voordoet. Niet de egoïstische ikke. Geen persoon uitgezonderd. Wij allemaal, jong of oud, lang of kort, dik of dun, mbo'er of universiteit, blank of donker. Iedereen mag er van delen! 

Overstelpt 
Als ik zoek naar de betekenis van overstelpt kom ik uit bij overladen, de betekenis van overladen is: te zwaar beladen. Wij ontvangen zoveel goedheid, dat het eigenlijk te zwaar voor ons is. Daarom wordt ons niet altijd alles vertelt, we zouden het niet aankunnen. We zouden verpletterd worden door zoveel goedheid. Terwijl ik dit typ, doe ik mijn ogen dicht en laat op mij inwerken wat dit voor mij betekend. Zijn overvloed is dat wij dicht bij de Vader mogen komen en zoveel meer, maar omdat dat zoveel is zien wij nog niet alles. En daarin mag ik delen, mag ik vertellen aan alle mensen wat voor gigantisch iets er op ons wacht. Iets wat je je niet voor kan stellen en dat hoeven wij ook niet. Wauw, hier word ik stil van.