donderdag 10 oktober 2013

Luister naar het goede! {Jeremia 28}

Wij mensen zijn volgens mij geweldig in het verergeren van problemen voordat we inzien dat er een probleem is. Dat zal niet voor iedereen en voor elk geval kennen. Maar het duurt wel eens even voordat mensen inzien dat iets niet werkt of dat er ergens aan gewerkt moet worden.

Al vanaf het begin heeft Jeremia het volk gewaarschuwd voor valse profeten. Profeten die zeggen dat ze in de Naam van God profeteren, maar alles behalve dat is waar. Het zijn mooi-weer-vertellers, maar de meesten zullen weten dat het leven niet alleen maar zonneschijn is. Toch is dat wel iets wat wij graag willen horen.
Channanja is zo'n profeet. In hoofdstuk 27 staan Jeremia en Channanja oog in oog met elkaar. Jeremia draagt een juk, het juk van het volk. Channanja wil daar niets van weten, er is toch niets aan de hand, morgen is het toch weer over?! Nee! Morgen is het niet over en Channanja maakt het alleen maar erger. Hij breekt het houten juk van Jeremia. En daarmee tekent Channanja het oordeel van het volk én zichzelf. Het juk van het volk is nu niet van hout, maar van ijzer. Zwaar. Log. En sterk.
En zegt de Heer, om wat Channanja heeft gedaan zal hij sterven over precies een jaar.

Hoe zou jij reageren als dit voor je ogen afspeelt? Je hoort de boodschap die Channanja krijg, zou je het geloven? Ik denk dat ik nogal verbouwereerd zou staan en het niet kunnen geloven. Zoals ik het ook niet kan geloven dat sommige mensen ernstig ziek zijn en niet meer beter worden.
Maar, uit dit verhaal blijkt wel wie werkelijk profeet is. Jeremia is de boodschapper van God. Hij spreekt Gods waarheid.
Mijn boodschap: probeer in jouw leven Gods werkelijke stem te ontdekken. De duivel doet zich prachtig voor als dé boodschapper, maar hij zit fout. Vraag God om inzicht en wijsheid en lees in de Bijbel om te weten wat God zegt tegen jou en hoe God dat zegt. Het is het waard om op deze ontdekkingsreis te gaan!
Liked reading this series | Guided by the Voice of God: Scripture

Geen opmerkingen:

Een reactie posten