zondag 24 november 2013

Vertrouwen = de overwinning {Jeremia 39}

Er staan soms van die stukjes in de Bijbel dat ik mij afvraag of het nou zo in de Bijbel moest staan. Gruwelijk wat er met mensen gebeuren. Maar het gebeurt niet voor niets. Al vele malen heeft Jeremia gewaarschuwd om naar God te luisteren, zo niet dan zou God het vergelden. En ik denk ook dat wij mensen het nodig hebben. God laat ons heel duidelijk weten waar wij aan toe zijn, alleen de vraag is en blijft: wil jij luisteren?
Jeremia en de vreemdeling worden gespaard omdat zij wel luisterden, ondanks alle strijd, ellende en moeite die overwonnen moesten worden.
Misschien ken je het in je eigen leven ook wel. Vertrouwen is soms moeilijk. Want waar moet je op hopen? Zal het ooit goed komen? Vrienden kunnen je niet verder helpen, je voelt je alleen. Wat moet je nu? Vertrouwen, het klinkt zo makkelijk. Maar ik hoop dat dit hoofdstuk je kracht mag geven om niet op te geven, om door alles heen wel te blijven vertrouwen. En weet dat je niet alleen bent. Dit gevecht vecht je niet alleen, nee, sterker nog: Jezus vecht voor jou! Wees niet bang, vouw je handen en vraag om kracht en vertrouwen. Hij zal je vertrouwen niet kapot maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten