zondag 9 december 2012

Motor en benzine

Deze les heb ik afgelopen vrijdag bij mijn mentor gezien en zouden ook wij in ons dagelijks leven kunnen gebruiken. 
Je hebt motor. Motor wil graag gas geven en onbeperkt gaan. Je hebt ook benzine, die geeft graag aan motor. 
Motor is de persoon die vaak de orde verstoord, door druk, misschien idioot, afleidend gedrag te vertonen. Motor wil graag benzine krijgen, want zolang je benzine krijgt kun je doorgaan en heeft het ook effect. Benzine zijn de personen die er vaak om lachen, die toch stiekem willen kijken. De personen die motor aandacht geven waardoor motor door kan gaan. Wat vaak het gevolg heeft dat motor steeds extremer gedrag laat zien. 
Het is de bedoeling dat de kleuters leren geen benzine meer te geven aan motor. Al snel leert het kind dat de motor is, dat het niet leuk is zodra hij/zij geen aandacht meer krijgt. Ze weten niet meer wat ze moeten doen en gaan niets doen of juist aan het werk, ze verstoren niet langer de les meer! 
Het idee is denk ik wel duidelijk, het beste is het om het een keer te zien hoe het werkt, echt geniaal. 
Waarom zouden wij hier iets aan hebben? Omdat wij lachen als er over mensen worden geroddeld. Omdat wij de duivel benzine geven om door te gaan. Wij geven de mogelijkheid voor nog meer zonden. 
Het zou goed zijn als we Diegene de aandacht geven die het verdiend! Hij is het die voor je zorgt, die altijd bij je is. Hij is jouw Motor, Hij geeft je kracht. Hij verdiend jouw gebed, jouw aandacht. Het is niet zo dat alleen als wij Hem benzine geven dat Hij dan voor ons zorgt, ook als jij het niet doet dan is Hij er voor je.
Deze tekst uit Jeremia legt jou uit waarom het zo belangrijk is om Hem te eren:
Eer hem, de HEER, jullie God, 
voordat het donker wordt en jullie struikelen in de bergen, 
voordat de duisternis intreedt en jullie hopen op het licht, 
terwijl hij het aardedonker maakt en alles hult in diepe duisternis.
Jeremia 13:16




Geen opmerkingen:

Een reactie posten