zondag 25 augustus 2013

Gevolgen van zonde {Jeremia 18}

Je bent hulpvaardig, bereidt om te helpen. Maar wat er gebeurde had je niet verwacht. Jouw hulp werd niet ingeschat als hulp, ze hadden niet door dat de hulp geen verkeerde bedoelingen hadden.Integendeel.
Misschien ken je deze situatie. Jeremia maakt deze situatie door. Hij staat als het ware tussen God en het volk in. Het volk koppig als het is. God liefdevol maar ook rechtvaardig.
De positie die Jeremia heeft is een zware plek, een last die hem bijna teveel wordt. Hij schreeuwt het dan ook uit naar God. Terwijl hij pleit voor de mensen bij God, om af te zien van de straf die Hij het volk wil geven, graven de mensen uit het volk een kuil voor hem om hem voor altijd op te bergen.
Psalm 116:7-8Jeremia staat alleen. Hij snapt niet wat er gebeurd, maar hij blijft vertrouwen op God. Dat inspireert mij. Al gaat er een verwoestende storm door mijn leven, keert iedereen mij de rug toe, God zal er altijd zijn. Daar mag je op vertrouwen, al begrijp je er niets van.
De zonde doet rare dingen met mensen, maar dat betekent niet dat die mensen vrijuit kunnen gaan. God heeft die mensen, maar ook jou, eigen verantwoordelijkheid gegeven voor onze daden. De zonde mag dan misschien trekken aan jouw leven, geef er niet aan toe, vertrouw op God. Laat de zonde niet zijn gang gaan en onkruid schieten in jouw leven, dat is het niet waard. Bid dat je bewaard mag worden voor de zonden en dat je de kracht mag ontvangen om te vechten tegen de gevolgen van zonden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten