dinsdag 2 juni 2015

Een tempel en een erfstuk {1 Korintiërs 6:19-20}

Hoe ga jij om met geleende spullen? Of als je bij iemand op visite bent? Je kunt wel door de grond zakken als er iets mis gaat, kapot of kwijt. Hoe kon je uitgerekend dit nu laten vallen?
Soms reageert men laconiek: 'Ach joh, ik koop het zo weer bij de winkel, geen probleem.'
Maar wat nu als het een erfstuk is? Dat niet vervangbaar is, waar emotionele waarde aan zit... Dan reageren ze waarschijnlijk heel anders en jij net zo.

Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, 
die in u woont en die u ontvangen hebt van God, 
en weet u niet dat u niet van uzelf bent? 
U bent gekocht en betaald, 
dus bewijs God eer met uw lichaam.
{1 Korintiërs 6:19-20}

Oeps. Erfstuk. Tempel. Niet van mijzelf. Maar van God. 
jesus loves everyone bible verse | Loved beyond measureHoe ga jij met jezelf om? Erfstuk van Gods genade en liefde. Doe jij wat goed is voor jezelf? Besef je, jij die zo prachtig gemaakt is, dat jij Gods erfstuk bent en enorm kostbaar bent? Niet een lege vaas, maar gevuld met vruchten van de Heilige Geest. Heb jij jezelf lief en handel je daar ook naar, dat je jezelf lief hebt? 
En hoe ga jij om met je broers en zussen? Ook erfstukken van Gods genade en liefde. Heb jij hen lief, zoals jij jezelf lief hebt? 
Antieke vazen, erfstukken, hebben vaak barsten en missen soms stukjes. Getekend door het leven waar zij doorheen zijn gegaan. Wij mogen dan erfstukken zijn met barsten en stukjes kwijt, maar daarnaast zijn wij ook van na de opstanding van Jezus. Wij mogen dus ons richten op het leven dat wacht, gaaf en heel. En elke dag zien we daar de tekenen van, ja, kijk maar om je heen. De regendruppels die de natuur nog een beetje groener maken, de wind die bloemzaadjes meeneemt om later ergens te gaan groeien, het gelach van kinderen, het oude stel dat hand in hand loopt. Tekenen van het Eeuwige leven dat op ons wacht in al zijn perfectie. 
Maar voor nu, lieve broer, lieve zus. Zie jezelf als een tempel, als een kostbaar eigendom van de Allerhoogste. Ga er zuinig mee om, heb respect voor de Maker. En help elkaar, bescherm je broer of zus die zichzelf lijkt te vernietigen. Bid, steun, vecht mee. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten