woensdag 22 september 2010

Vereniging


Gisteravond was de eerste verenigingsavond. Samen met mijn vriendin leiden wij een jeugdvereniging, met 7 meiden en 4 jongens. Voor ons is het voor het eerst dat wij dit doen, zij gaan voor het eerst naar vereniging.

Gisteravond was het meer afspraken maken, hoe we met elkaar omgaan, wat zij ervan verwachten en vooral: Hoe gaat deze vereniging heten? Een jongen kwam toen met een geweldig idee: 'Adam & Eva', want zei hij 'Wij zijn een jongens en meisjes vereniging." Iedereen was er mee eens en zo heet dus onze nieuwe vereniging.


Het is geweldig om te zien met wat voor een enthousiasme ze naar de verenging komen. Toen wij de vragen stelden "Wat verwachten jullie van vereniging?" Vonden ze allemaal dat ze meer over Jezus wilde leren, maar het moest ook gezellig zijn!

Toen wij opperde om de zieke mensen in onze gemeente een kaartje te sturen, waren ze dol enthousiast. En dan denk ik: Wij kunnen daar echt een voorbeeld aan nemen! Wij moeten niet denken dat we alles moeten, we doen alles, met plezier en blijdschap. Want het is toch niets mooiers dat iedereen, groot of klein, dun of dik, met een beperking of niet, dat wij allemaal bij God mogen komen? En ja, dan moeten we ons hart er wel voor openen, doe dat ook! Wees niet bang, je verliest niks, je krijgt er zo iets waardevols voor terug.

Voor de volwassenen onder ons, is er een speciale cursus. Voor iedereen, voor degene die niet gelovig opgevoed zijn, voor degene die hun geloof willen versterken. Je kunt zoveel van elkaar leren. Je doet het vooral samen, samen geloven. Maar JIJ moet je hart er voor open stellen. (kijk voor meer informatie op de site van Alpha-cursus: http://www.alpha-cursus.nl/) En natuurlijk, je mag mij ook vragen om te helpen! Want ik wil niemand deze kans ontnemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten