zaterdag 30 april 2011

Vaste Rots van mijn behoud..

Misschien ken je het verhaal van Lazarus wel. Lees het anders even: Johannes 11.
Lazarus was een vriend van Jezus. Hij werd ziek, zelfs zo ziek dat hij kwam te overlijden. Het verhaal wat volgt is zo tegenstrijdig, niemand snapt wat er gebeurd. De leerlingen niet, Martha niet, niemand niet. Jezus ging niet naar Hem toe om Hem te genezen, zoals andere mensen verwachtten.
Kennen wij dit ook niet? Er worden zoveel mensen ziek, waarom? Er sterven jonge mensen, waarom? Waarom krijgen sommige mensen geen kinderen? Waarom doden mensen elkaar? Waarom is er hongersnood? Dit is nog maar een kleine greep van de waarom-vragen die wij hebben.
We worden misschien net zoals Maria boos op God.. Waarom laat Hij dit gebeuren? Dit kun je je eigen kind toch niet aan doen, toch?
Maar dan komt er iets heel belangrijks naar voren in het verhaal. Jezus vraagt of Martha in Hem als Messias geloofd. En Jezus verzekerd Maria ervan dat als zij geloofd de grootheid van God zal zien.
Geloof jij dat Jezus jouw Redder is?

Het is enorm moeilijk, dit verhaal.. Want Jezus snapt ook heel goed dat moeilijkheden, zoals de dood, je van God kan verwijderen. Dat je niks meer met Hem te maken wilt hebben. Niet voor niks dankt Jezus God dat Hij ondanks dit verdriet mensen laat geloven. Dat ondanks alle moeilijkheden in het leven, God altijd voor je zorgt. Welke storm je ook doormaakt. Hoe groot je verdriet ook is. Jezus verzekert ook jou ervan dat als je geloofd, dat je Zijn grootheid zal zien, Zijn liefde zal ervaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten