donderdag 14 juli 2011

Schaapje

Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. Maar zowel de farizeeën als de schriftgeleerden zeiden morrend tegen elkaar: ‘Die man ontvangt zondaars en eet met hen.’ Jezus vertelde hun toen deze gelijkenis: ‘Als iemand van u honderd schapen heeft waarvan er één verloren is geraakt, laat hij dan niet de negenennegentig andere in de woestijn achter om naar het verdwaalde dier op zoek te gaan tot hij het gevonden heeft? En als hij het gevonden heeft, legt hij het vol vreugde op zijn schouders en gaat hij naar huis. Daar roept hij zijn vrienden en buren bijeen en zegt tegen hen: “Deel in mijn vreugde, want ik heb het schaap gevonden dat verdwaald was.” Ik zeg u: zo zal er in de hemel meer vreugde zijn over één zondaar die tot inkeer komt dan over negenennegentig rechtvaardigen die geen inkeer nodig hebben. (Lukas 15:1-7)

Er was eens een schaapherder die erg veel hield van zijn schapen. Hij had het beste met ze voor. Zocht voor het beste gras, ook al zou dat zijn nachtrust kost. Hij kon het niet over zijn hart verkrijgen dat zijn schaapjes het slecht zouden hebben.
Bij die kudde was ook een koppig schaapje. Hij was enorm eigenwijs en ging zijn eigen gang. Het schaapje ging steeds een andere kant op, dan de kant die de schaapherder aanwees.
Op een gegeven moment kreeg dat schaap lammetjes. De lammetjes volgden dat schaap en liepen dus ook steeds de verkeerde kant op.
De schaapherder moest iets doen. Eigenlijk wilde hij het niet, maar zo kon hij het ook niet laten. Hij brak het beentje van het grote schaap, zodat het niet steeds de verkeerde kant op kon lopen en de schaapherder wel zou gaan volgen. En zo gebeurde het, het schaap volgde de herder, en de kleine lammetje volgde het grote schaap de goede kant op.

Soms worden wij gebroken. Door verlies van iemand van wie houden, een relatie die stuk loopt, ruzies en noem het maar op. Je hebt enorm veel verdriet en pijn, je voelt je letterlijk gebroken. Maar na een tijdje, als het weer beter gaat, dan voel je je een stuk beter! Je voelt je sterker. En je hebt leren vertrouwen op Hem! Want Hij alleen kan je dragen door je pijn en verdriet.
Het duurt soms even voordat je dat inziet, maar het zo geweldig als je dat merkt! En je weet dat de kant die Jezus op wijst, de goede is, dat je daar naar moet luisteren. Niet naar je eigen hart, hoe mooi(en vooral makkelijk) dat soms lijkt.
Vertrouw op Hem!
Laat je dragen door Hem!
Wees niet bang,
Hij is er altijd voor jou
én Hij maakt jou sterker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten