dinsdag 27 juli 2010

Schaatsen & knieën

Ja, wat heeft dat met elkaar te maken? Nou, ik zal het uitleggen.
4 en een half jaar geleden ging ik met een vriendin schaatsen in Utrecht. Na de goede schaatsen gevonden te hebben gingen we van start. Rustig aan rondjes schaatsen, proberen om het gevoel te krijgen. En het ging mij best goed af(niet zo goed als mijn vriendin), al doe ik het eens in de zoveel tijd. Uiteindelijk begon ik moe te worden en ja, je raad het al. Elize ging vol op haar plaat. Ik had noren aan en bleef met de punt in het ijs 'haken'. Het deed pijn, maar ik heb nog wel geprobeerd een rondje te schaatsen en toen maar gestopt want het ging niet.
Na een tijdje begon mijn knie steeds meer pijn te doen en dik te worden. Er op zitten ging niet en te lang gebogen zitten was er ook niet meer bij.
Er volde een traject van huisarts bezoekjes, uiteindelijk een foto en een scan laten maken. Maar helaas, niks wees erop dat er iets mis is. Ik ben al 2x voor een periode bij de fysio geweest, alleen helpt het even en daarna komt het weer terug.
Nu ben ik naar de fysio geweest bij waar ik fitness. Die vermoed dat er allemaal kleine scheurtjes zitten bij mijn banden. Doordat het niet of nauwelijks rust heeft gehad is het niet goed gaan genezen en is er littekenweefsel ontstaan. Het plan voor nu is om dat kapot te maken om te zorgen dat het weer goed kan genezen.
Gisteren ben ik voor het eerst geweest, en ik heb het gemerkt! Een hele dikke, rode, pijnlijke knie. Vandaag ben ik gaan winkelen en nu doet mijn knie echt super veel pijn!(nouja ik kan het nog aan, dus dan valt het nog wel mee) Maar fijn is het niet. Ik heb net maar een paracetamol genomen want je weet van gekkigheid niet meer hoe je wilt/moet zitten.
Ik moet morgen ook nog eens 2 wijken lopen met de post, heel fijn! En dat gaat hem dus echt niet worden.. Hopelijk slaap ik vanacht wel goed, anders ben ik morgen super-saga!

zondag 25 juli 2010

Verjaardag!

Over 2 weken is het alweer zover, ik ben jarig. Het is echt heel clichè, maar dit jaar is om-ge-vlo-gen! Er is enorm veel gebeurd, ik heb keihard gewerkt om mijn HAVO te halen.
Vroeger duurde het altijd veelste lang.. Met nieuw jaar keek ik altijd al uit naar de zomer. Helaas moest ik dan nog 8 maanden wachten.

Nu bedacht ik me ineens dat het nog maar 2 weken duurt. Juli is al weer bijna voorbij en voordat je het weet zijn we bij 10 augustus aan beland.
Mensen vragen altijd of het niet vervelend is om in de vakantie jarig te zijn. Ik heb dan het geluk dat ik redelijk aan het eind van de vakantie jarig ben, erg vind ik het eigenlijk ook niet. Er zit op zich wel een voordeel aan: je bent meerdere keren 'jarig' omdat allemaal mensen na hun vakantie nog een cadeautje komen brengen. En het leukste: je krijgt soms cadeautjes uit andere landen! Overheerlijke douchegel uit Portugal, snoepjes uit Griekenland, een schelpen-sieradendoosje uit Portugal, verjaardagskaartje uit heel Europa, een knuffeldier uit Scandinavië. Dus zo erg is het helemaal niet!

Wat dit jaar wel een ramp is, is een verlanglijstje verzinnen. Normaal had ik altijd wel iets wat ik graag wilde. Maar nu heb ik echt geen flauw idee. Misschien iets voor een uitset, maar ik heb geen idee hoelang ik nog thuis ben. Of toch boeken over opvoeden, voor de vervolgstudie? Van 'los geld' ben ik niet zo, ik krijg veel liever cadeautjes, het is vaak ook orgineler! Ja en eigenlijk wil ik heel graag een goed fototoestel. Ik heb er nu eentje die is op zich prima, maar hij maakt soms hele vage foto's. Alleen kosten die dingen een vermogen. Daarnaast moet ik op zoek naar een nieuwe mobiel, maar smaken verschillen en met mobiels ben ik heel kieskeurig!!

Dus ik ga maar even snel bedenken wat ik wil hebben, want anders krijg je van die flutcadeautjes(oja en gegeven paard mag je niet in de bek kijken, haha)

vrijdag 23 juli 2010

Schreeuwen naar de hemel



Ik weet dat het leven soms niet zo gaat als je het zelf graag zou willen. En daar kan ik me soms wel bij neerleggen. De weg die God uitstippelt voor mij, is de goede weg. Hij heeft het beste met mij voor..
Maar soms is er ook die stilte, dat je het zelf niet meer ziet zitten. Dat het allemaal zo donker is en zo zwaar. Het lijkt of God er niet meer is. Diep in je hart weet je dat het niet zo is, maar het voelt zo sterk!
Iedereen heeft de beste oplossingen. Maar ze weten niet hoe het is. Het is lief bedoeld, maar je schiet er niets mee op en het frustreerd je alleen nog meer! Er is onmacht, je bent boos.
Maar je weet, zonder God zou het zeker niet beter zijn! Je weet, God zal je dragen. Je weet, je bent een parel in God's hand. Je weet, dat het ooit zoveel mooier zal zijn. Je weet, dat je God's kind mag zijn. Je weet, dat God je rust geeft. En dat je op Hem mag vertrouwen.

maandag 19 juli 2010

Lieve liedjes

Ik luister graag kindermuziek, ze zijn zo lief, gevoelig en soms ook vol 'grote-mensen-humor'. K3 vind ik leuk(ik heb het weer opnieuw ontdekt door mijn oppaskindjes en nichtje), Mega Mindy heeft ook van die leuke nummers. Van het weekend kwam ik iets nieuws tegen. Nou, niet helemaal nieuw. Woezel en Pip. Ik ken ze van de boekjes, die ik graag wil gaan voorlezen aan oppaskindjes(gezocht: boekjes van Woezel & Pip, inclusief kind). Maar nu kwam ik er ook achter dat er liedjes zijn, bij die boekjes. De liedjes zijn gezongen door bekende Nederlanders als Marco Borsato, Chantal Jansen en Dinand Woesthoff.
Eén liedje maakt me echt helemaal vrolijk. Elke dag zou een feestje moeten zijn! Voor de grote mensen: leef als een kind en besef dat elke dag een mooi dag is!

zaterdag 17 juli 2010

Uitgebreid

Yes! Weer een nieuw boek voor mijn collectie. Na een tip heb ik een nieuw boek gekocht. En niet zomaar een boek. Een boek om Jezus beter te leren kennen, meer te gaan lijken op Hem, Hem te gaan volgen, te proberen te snappen hoe Zijn werk bezig is geweest en nog steeds bezig is! 'Zijn naam is Jezus'.
Van de buitenkant is het al een geweldig boek, prachtig vormgegeven. Als je er in kijkt krijg je nog meer zin om te beginnen met lezen! Er staan mooie gezegdes in(kan even geen ander woord vinden). Bij een tekst wordt een verhaal verteld. Je wordt geprikkeld, je gaat er over na denken. Hoe bijzonder is Jezus wel niet? En misschien wel, hoe bijzonder ben ik wel niet?

Ik wil nog zoveel meer leren over Jezus, alleen door Hem kan het. Hij laat ons iets geweldigs zien! Door Hem te leren kennen, worden je ogen geopend en mag je een stukje van God's geweldige Koninkrijk zien!

woensdag 14 juli 2010

Ik verveel me..

De vakantie is nu écht bezig. De basisscholen hier hebben nu anderhalve week vakantie. Overal zie je caravans en vouwwagens staan. Bij veel huizen zijn de gordijnen dicht en zien de straten er verlaten bij.
Dit jaar ga ik zelf niet op vakantie. Voor een keertje helemaal niet erg. Ik kan de hele zomer door werken = veel geld. Ach, en dagjes uit is ook niet verkeerd! Heerlijk winkelen met vriendinnen, de dolfijnen bezoeken met mijn neefje en nichtjes.

Vroeger.. Toen ik nog klein was.. ;)
Ik vond vakantie toen ik vreselijk! 6 weken lang niet naar school. Oke, 2 weekjes op-vakantie eraf. Maar dan hield ik nog 4 lange weken over. Mijn moeder kwam altijd met het idee om mijn kamer op te ruimen. En dat was vaak ook wel nodig, aangezien ik van het type ik-leg-het-wel-ergens-neer-en-ik-zie-het-wel. Gevolg: stapels met spullen en lege kasten. Tegen mijn zin in deed ik het vaak wel, maar met dezelfde vaart was het weer een zooitje op mijn kamer.
Maar, ik denk dat er van de week verandering in is gekomen.
Vorige week ben ik al gestart met de boekenplank. Die is weer heerlijk ordelijk ingericht!
Op mijn lijstje stonden nog een aantal opruim-taken. Zoals de cd's, die moest ik echt uitzoeken.. Die zitten nu netjes in een doos, de cd's die ik van 'beneden' heb geleend gaan weer terug naar de plek waar ze moeten.
Ook heb ik de foto's opgeruimd. Eerst 2 foto-albums gekocht en op onderwerp heb ik de foto's er in gedaan.
En tenslotte stond er nog een doos met spullen naast mijn bureau. Ik wist niet precies wat er in zat. Ik dacht dat ik alle schoolspullen had weggegooid, maar wat bleek: een doos vol met schoolspullen van 3 jaar terug. Lekker makkelijk, ik kon die doos in zijn geheel weggooien! Dus het begint nu redelijk op geruimd te worden op mijn kamer!
Oja, ook heb ik eindelijk een aantal schoenen weggedaan die al kapot waren maar nog zo lekker liepen. Dus er is weer plek voor nieuwe schoenen! Haha;)

zaterdag 10 juli 2010

Post!

Het was van de week wel afzien hoor.. Van stil zitten krijg je het al warm, laat staan als je dan post moet lopen!
Sinds een jaar loop ik nu post. En ik vind het heerlijk! Lekker buiten, je eigen tempo, je spreekt mensen. En vooral die oudere mensen zijn schatten(soms kunnen ze ook behoorlijk zeuren hoor).

Zo krijg ik met dit weer regelmatig een glaasje drinken aangeboden bij die mensen. Dat vind ik toch zo lief! Maar als ik jongere mensen vraag of ze misschien mijn flesje willen vullen(vorig jaar gebeurd, wist niet dat je zoveel drinkt!), dan hebben ze ineens geen tijd en zitten ze je raar aan te kijken.. Net of ik ze iets onmogelijks vraag.
Maar die enkele incidenten vergeet ik dan maar snel en ik geniet van de mooie en lieve gesprekjes van die ouderen. Soms heel levensverhalen, hoe het was toen ze zelf zo jong waren en hoe anders het nu is. En hoe zwaar het leven soms is, als je ouder wordt.
Ach, dan ben ik toch blij dat ik bij die mensen post mag komen brengen, want daar zitten ze soms écht op te wachten. En ik vergeet ook dat ik het even zwaar heb, ik heb tenminste jeugdige benen die nog wat kunnen doen!

Alleen over de warmte hoor je me klagen, maar ach dat doet iedereen!

woensdag 7 juli 2010

Intense liefde

Ik probeer met enige regelmaat een mooie tekst op te zoeken en er een stukje bij te schrijven. Vaak kom ik die teksten ‘toevallig’ tegen, soms zoek ik ze speciaal op.
Ik vind het heerlijk om zoveel mogelijk mensen te vertellen van God, dat Hij je Papa wilt zijn(vind het zo’n mooie, bijzondere en zo dichtbije benaming). Het is ook voor mezelf, om steeds te blijven lezen in Gods woord en er zelf wijzer uit te worden.

Wat me steeds eigenlijk opvalt is dat God zó liefdevol is! Hij is en zal er altijd voor je zijn. Hij zal een hemelse Papa voor je zijn. Die je draagt als je valt, die je helpt, die (bij wijze van spreken) een pleister plakt op je wonden.
Juist in deze tijd hebben we zo’n Papa nodig. Er zijn zoveel waarom vragen, iedereen heeft ze wel.
Ook in de tijd van Gideon waren deze vragen nadrukkelijk aanwezig. God had zijn volk uitgeleverd aan de Midjannieten omdat het volk niet deed wat God van ze vroeg. Een engel van God komt bij Gideon om te vertellen dat hij Israël moet gaan bevrijden. Gideon doet dan het volgende: ‘Mag ik u vragen,’ antwoordde Gideon, ‘als de HEER ons werkelijk bijstaat, waarom overkomt dit ons dan allemaal? Waar blijft hij dan met zijn wonderbaarlijke daden, waarover onze voorouders hebben verteld?(Rechters 6:13)
Ik denk dat dit maar al te bekend is voor ons. In de vorig blog schreef ik hier ook over. Er gebeuren dingen die veel verdriet en pijn teweeg brengen. Maar God is liefde, het doet Hem vreselijk veel pijn dat jij dingen doet die Hij niet van je verlangt. God wilt dat je naar hem luistert. En ik weet dat het moeilijk is, maar als je Zijn intense liefde ervaart wil je niet anders! Geloof me!

Nadat Gideon door God gevraagd is, bouwt Gideon een altaar om te offeren. En hij geeft het een geweldige naam: ‘De Heer geeft rust(Rechters 6:23)’. Ook al is je leven nog zo woelig en raast er een storm. Probeer te bidden en als dat niet lukt vraag iemand of hij/zij met je wilt bidden. Want dat kan heel bijzonder zijn. Het brengt echt rust. Je mag je zorgen en pijn voor hem leggen, al je waarom-vragen. Alles! Dan ervaar je Zijn intense liefde, die je raakt en je omarmt. Een geweldig gevoel, dat je rust geeft!

maandag 5 juli 2010

Weg-er-mee!! (& weer aanvullen)

Ik kreeg vanavond ineens de geest: alle schoolzooi weggooien!! Ik heb al vaak naar de enorme stapel op mijn bureau gekeken en de volle plank in mijn boekenkast, maar ik kon me er nog niet naar zetten om het op te gaan ruimen.. En nu het gebeurd is, geeft het me een heerlijk gevoel! Eindelijk 'scholier' af, op naar het studentenleven!
De Tweedefase voelt nu kinderachtig, de HBO zó volwassen.. Vorig jaar was ik daar nog niet aan toe, maar nu heb ik het gevoel dat ik er helemaal klaar voor ben!

En waar ik ook ze enorm trots op ben:

Een volle plank met een paar kinderboeken, échte literatuur(Khaled Hoseinie, Paulo Coelho), studieboeken over het geloof, maar ook voor volgend jaar: 'Het is allemaal wat' over opvoeden & het geloof, ook staan er 2 jaarboeken bij, 4 kookboeken want ik hou zo enorm van koken!!
Als ik eenmaal aan het lezen geslagen ben, kan ik niet zo snel stoppen. Dus deze plank is nog 'onder constructie' want er moeten nog een heleboel mooie boeken bij(als mijn portemonnee het toelaat). Als je nog mooie boeken hebt, geef de titels door, dan kan ik deze zomer vooruit! Eerst nog 'Bevrijdende liefde' lezen..

zondag 4 juli 2010

Gebroken

Er was eens een schaapherder die erg veel hield van zijn schapen. Hij had het beste met ze voor. Zocht voor het beste gras, ook al zou dat zijn nachtrust kost. Hij kon het niet over zijn hart verkrijgen dat zijn schaapjes het slecht zouden hebben.
Bij die kudde was ook een koppig schaapje. Hij was enorm eigenwijs en ging zijn eigen gang. Het schaapje ging steeds een andere kant op, dan de kant die de schaapherder aanwees.
Op een gegeven moment kreeg dat schaap lammetjes. De lammetjes volgden dat schaap en liepen dus ook steeds de verkeerde kant op.
De schaapherder moest iets doen. Eigenlijk wilde hij het niet, maar zo kon hij het ook niet laten. Hij brak het beentje van het grote schaap, zodat het niet steeds de verkeerde kant op kon lopen en de schaapherder wel zou gaan volgen. En zo gebeurde het, het schaap volgde de herder, en de kleine lammetje volgde het grote schaap de goede kant op.

Soms worden wij gebroken. Door verlies van iemand van wie houden, een relatie die stuk loopt, ruzies en noem het maar op. Je hebt enorm veel verdriet en pijn, je voelt je letterlijk gebroken. Maar na een tijdje, als het weer beter gaat, dan voel je je een stuk beter! Je voelt je sterker. En je hebt leren vertrouwen op Hem! Want Hij alleen kan je dragen door je pijn en verdriet.
Het duurt soms even voordat je dat inziet, maar het zo geweldig als je dat merkt! En je weet dat de kant die Jezus op wijst de goede is, dat je daar naar moet luisteren. Niet naar je eigen hart, hoe mooi(en vooral makkelijk) dat soms lijkt.
Vertrouw op Hem!
Laat je dragen door Hem!
Wees niet bang,
Hij is er altijd voor jou
én Hij maakt jou sterker!