maandag 15 augustus 2011

Geen woorden..

Je kent wel van die momenten, er wordt jou onrecht aangedaan, je gaat de confrontatie aan want je wilt weten hoe het zit! Maar juist op dat moment val je stil. Van te voren wist je zo goed wat je moest zeggen.. Maar op hét moment krijg je geen woord over lippen, laat staan dat je weet wat je moet zeggen.
Die momenten kende Mozes maar al te goed. Ook hij kwam moeilijk uit zijn woorden, terwijl zijn broer Aäron precies de goede woorden wist te vinden op het juiste moment. En toch koos God ervoor om Mozes te kiezen als Zijn woordvoerder. Logisch toch dat Mozes het niet ziet zitten en God op andere gedachten probeert te brengen. Tegenover een bekende kwam hij al niet uit zijn woorden, laat staan dan tegen de grote Farao.
Maar God blijft bij wat Hij bepaald heeft en wilt dat Mozes Zijn woord bij de Farao en het volk brengt. Om Mozes toch gerust te stellen en hem vertrouwen te geven zegt God iets heel moois tegen Mozes: Hij beloofd Mozes bij te staan, Hem de juiste woorden te geven.
Dat doet God niet alleen bij Mozes, Hij doet het nog steeds. Bij wie? Bij JOU! Ja, je leest het goed, bij JOU! Vertrouw op God, leg het probleem bij Hem neer en Hij zal je bijstaan, het maakt niet uit wat voor moeilijks je te doen staat, Hij is bij je en Hij zal jou de kracht geven om het te doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten