zaterdag 26 februari 2011

In wat voor een wereld leven wij?

Ik denk dat vele mensen het bericht gisteren wel gelezen hebben of gehoord hebben. Kenia. Na een overval is de man doodgeschoten en de vrouw verkracht, voor de ogen van de kinderen. Ze waren daar als zendelingen, om God's woord te verkondigen, zoals Jezus ons de opdracht eens gaf. Vreselijk. Een trauma dat ze de rest van hun leven mee dragen.

En dan de onrust in Libië.. Mensen worden zonder pardon doodgeschoten, echte berichten over de werkelijkheid zijn er niet. Een dictator weigert om weg te gaan, die de mensenrechten schend.

Dan nog iets van een ander soort maar ook zo dramatisch. De aardbeving in Nieuw-Zeeland. Waarschijnlijk de ergste in de geschiedenis van het land. Honderd mensen zijn al gevonden onder het puin, dood. Ze vrezen dat er nog meer mensen volgen.

Allemaal vreselijke dingen.. Ik, hier in Nederland kan me er weinig van voorstellen. Velen onder ons hebben het goed, winkels liggen vol met eten en drinken. En owee, als de vakken leeg zijn, dan beginnen we te mopperen en te klagen(al is er vaak nog een alternatief, nee we moeten dát merk hebben).
We zouden eens meer tevreden moeten zijn met wat we hebben en niet zoveel moeten klagen. Misschien veranderd dat de wereld een beetje.. Een beetje minder moeten en beetje meer mogen. Genieten van wat we hebben en niet constant op ons klokje kijken..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten