dinsdag 21 december 2010

Stronger

Ik maak je nu tot een vestingstad en een ijzeren zuil, tot een bronzen muur om stand te houden tegen het hele land: de koningen en leiders van Juda, de priesters en het volk. Ze zullen je bestrijden, maar niet verslaan, want ik zal je terzijde staan en je redden – spreekt de HEER.’ (Jeremia 1:18&19)

Iedereen heeft in zijn leven momenten dat het tegenzit, soms flink tegenzit. Dat je bang bent, want je weet niet waar het heen gaat.
Jeremia is een jonge profeet. In een onrustige tijd. Jeremia is zelf ook bang en onzeker. En juist hem kiest God uit als profeet. Jeremia probeert God dan ook op een ander plan te brengen, maar God blijft aan zijn plan vasthouden want Hij weet dat het goed is.
Als je het hele begin van Jeremia leest dan merk je een aantal dingen:
- God is een God die vast houd aan zijn plan, dus zekerheid
- God is een God van liefde, hij snapt je en slaat zijn Vaderlijke armen om je heen
- God is een God die je helpt en je sterker maakt
Hij zal je als een bronzenmuur maken zo sterk als een ijzeren zuil. Niemand die je kapot kan maken als jij in Hem gelooft. Houd deze gedachten vast in tijden van moeite. Niemand kan je wat! Hij staat voor je, om de klappen op te vangen. Hij staat achter je om je op te vangen. Hij is bij je om je te tillen als je vermoeid bent. Je moet het alleen wel willen zien..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten