donderdag 9 december 2010

Wonderlijk


Ik geloof in God de Vader, de Almachtige, Schepper van de hemel en de aarde.


Vanavond een stukje over onze Schepper. Een onderwerp waar de laatste jaren veel over gesproken wordt.
Want, hoe echt is het allemaal, wat in de Bijbel staat? Kan het wel in 6 dagen gebeurd zijn?
Ik vind het zelf zo jammer, als mensen daar vraagtekens bij zetten. Misschien is het ook een beetje onvermogen. Want wij kunnen het niet snappen. Het is zo iets groots, zo iets geweldigs! En dat maar in 6 dagen..

Kijk naar de seizoenen, dat vind ik zelf steeds weer mooi om te zien. Hoe van de zomer we de herfst in gaan met het vallen de blaadjes daarna komt zo de winter met zijn sneeuw en na die 'donkere' periode komt de lente met de nieuwe bloemetjes en beestjes. Wonderlijk mooi toch? Moeten we ons daar niet op gaan richten? Wat voor een wonder dat is?

En is het niet geweldig dat God zijn schepping onderhoud? En zouden wij dat dan ook niet moeten doen? Want wij mogen in de wonderlijk mooie schepping leven, zullen we er dan zuinig en met liefde er mee om moeten gaan?

De volgende tekst past hier mooi bij (vrij vertaald): 'Kijk omhoog: wie heeft dit alles geschapen? Weet je het niet? Heb je het niet gehoord? Een eeuwige God is de Heer. Hij wordt niet moe. Hij raakt niet uitgeput. Jesaja 40:26-28.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten