zaterdag 22 januari 2011

Beproeving

U hebt geen beproevingen te doorstaan die niet voor mensen te dragen zijn. God is trouw en zal niet toestaan dat u boven uw krachten wordt beproefd: hij geeft u mét de beproeving ook de uitweg, zodat u haar kunt doorstaan. (1 Kor. 10:13)

Wij krijgen het in ons leventje het soms zwaar te verduren. De een wordt ziek, bij de ander spelen psychische moeite op en weer een ander krijgt rouw te verwerken. Zoals het spreekwoord zegt: 'Ieder huisje heeft zo zijn kruisje'. Soms hoor ik mensen praten over het feit dat zij het veel zwaarder hebben dan anderen. Ik ben het zeker daar mee eens, sommige hebben de ene klap nog niet verwerkt of de volgende is daar alweer. Het is niet makkelijk. Je hebt soms dat je niet meer weet wat je er mee aan moet. Maar ik vind het niet eerlijk als mensen zeggen dat anderen niets te verduren krijgen. Waarom? Lees nu bovenstaande tekst nog eens.
Iedereen heeft een bevroeving te doorstaan. De een heel jong, de ander pas als hij/zij een jaar of 60 is. Je weet soms niet wat een ander mee gemaakt heeft. Ook al lijkt dat ene meisje van Alpha zo sterk(in het geloof), misschien moet je jezelf eens afvragen waarom zij misschien zo sterk is.
Het kruisje wat iedereen heeft, is niet te vergelijken. Wij zijn allemaal verschillende mensen, met verschillende talenten, mooie kanten en minder mooie kanten. De een vind het vreselijk als zijn kleren vies worden, de ander denkt: 'Ach joh, zeur niet.. Wacht maar totdat je van binnen vies wordt. Dat je het psychisch niet meer kan bolwerken'.
Naast de waarschuwing in deze tekst, zit er ook een belofte van God. Hij geeft jou nooit meer dan dat jij aankan! Ook al lijkt het soms dat je het hoofd niet meer boven water kan houden, als je je ogen gericht op Hem houdt, zal het je zekerste weten lukken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten