zaterdag 24 december 2011

Laat je licht schijnen! (Jesaja 60:1-2)


Sta op en schitter, je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de HEER. Duisternis bedekt de aarde en donkerte de naties, maar over jou schijnt de HEER, zijn luister is boven jou zichtbaar.

Morgen is het Kerst. Een feest waar veel mensen naar uit kijken. Een feest die veel mensen vieren. Kerst is het feest van licht. Het Licht dat mensen verbind. 
Deze wereld is donker. Pijn, verdriet, woede, onrecht, kwaad, armoede, honger, ongelijkheid en ga zo maar door. Er gebeurt zo enorm veel. Bij sommige mensen alleen al gebeurt er veel in de familie, laat staan als je dan wereldwijd kijkt. 
Daarom is het tijdens dit soort dagen wel eens moeilijk. De lege plekken vallen ineens heel erg op. Het gemis van geliefden en het verlangen naar hen zo intens. En dan te bedenken dat het eigenlijk een vrolijk feest is. Moeilijk om daar aan vast te houden.
De tekst die hierboven staat komt uit Jesaja 60. En die wil ik graag meegeven tijdens deze dagen, waarin gemis en pijn misschien zo groot zijn. 
God schijnt met Zijn licht op jou, Jezus wordt jouw vriend, de Heilige Geest vult jouw hart en dat licht mag jij uitstralen naar andere mensen toe! Zo wordt de duisternis doorbroken. Je bent als een ster zo helder, zo mooi. Je mag fonkelen tijdens de donkere nacht. En je hoeft niet bang te zijn dat jouw schittering voorbij gaat, want Hij is altijd boven jou. Niet onopvallend, nee zichtbaar, op alle plekken van jouw leven! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten