woensdag 21 december 2011

Verstoten en gered (Ezechiël 34: 11-12)

Dit zegt God, de HEER: Ik zal zelf naar mijn schapen omzien en zelf voor ze zorgen. Zoals een herder naar zijn kudde op zoek gaat als zijn dieren verstrooid zijn geraakt, zo zal ik naar mijn schapen op zoek gaan en ze redden, uit alle plaatsen waarheen ze zijn verdreven op een dag van dreigende, donkere wolken. 

Zie je die vrouw daar lopen? Alleen. Ze loopt naar een gebouw, daar zit de voedselbank. 2011 zou haar jaar worden, had ze op 31 december 2010 bedacht. Vrouw van een warm gezin, met drie prachtige kinderen. Veel familie en vrienden om haar heen, die veel van haar houden. 
Totdat het noodlot toeslaat. Ze komt na een paar maanden erachter dat haar man vreemd gaat. Ze komt tot de conclusie dat dit al ruim een half jaar speelt. Kapot is ze ervan! Haar man, jeugdliefde, redder in nood, rots waar ze op kan bouwen. 
Hij geeft het direct toe als ze hem er mee confronteert. Hij doet er heel koeltjes erover. De scheidingspapieren liggen al klaar. Ze is totaal overrompelt. Niet wetende wat voor periode voor haar nog aanbreekt. Nog meer bedrog en leugens van zijn kant. Hij schopt het zover dat zij haar baan kwijt raakt, hij neemt haar haar kinderen af want ze zou psychisch niet in orde zijn, het ergste: hij heeft haar familie en vrienden tegen haar opgestookt, niemand geloofd haar meer en iedereen keert haar de rug toe. 
Daar loopt ze dan. Met een lege tas, in de hoop dat hij gevuld wordt. Zodat ze met Kerst wat kan eten. Maar ach.. Feest van licht.. Voor haar een feest van diepe duisternis. In een jaar alles kwijtgeraakt. Niemand heeft ze meer. Alleen op de wereld. Verstoten en verraden. Niet gehoord en naar haar geluisterd. Vergeten.

En dan lees ik de tekst uit Ezechiël. Alleen ben je dus niet. Hij zal zelf voor Zijn schapen zorgen! Hij haalt ze overal vandaan, want dat kan Hij! Hij laat je niet in de afgrond storten, Hij redt jou. 
Voel je je niet begrepen? Misschien zit je dan op een verkeerd kanaal. Schakel even naar een ander. Jezus heeft alles meegemaakt. Hij weet precies hoe jij je voelt, niets is voor Hem onbekend. Daarom is Hij de beste Rots waar je op kan bouwen en vertrouwen. Hij ziet je, hoort je en voelt je. Je mag in Zijn open armen vallen! Zijn deur staat altijd open!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten