woensdag 15 februari 2012

Steun (1 Kronieken 28:20)

~ Zeg dingen waardoor mensen worden opgebouwd, geloof in hen, zoals God in jou gelooft. ~
Max Lucado

‘Wees vastberaden en standvastig, ga aan het werk, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want God, de HEER, mijn God, staat je terzijde. Hij zal je niet verlaten en niet van je zijde wijken.'
1 Kronieken 28:20 

Al eerder heb ik een stukje geschreven over een gelijke tekst, toen uit Deuteronomium. Maar deze keer viel hij me weer op, want wat wordt dit vaak genoemd in de Bijbel. God weet dat wij moeite hebben om standvastig te zijn, om door te zetten, maar wel op onze grenzen te letten. En daarin te vertrouwen op de Vader in de hemel. 
Zo vond ik bovenstaande tekst van Max Lucado erg inspirerend. Wat zijn we toe geneigd om de negatieve kanten van een mens te belichten, zonder in te zien hoeveel mooie kanten een mens ook heeft! Hoe erg kan dat mensen kwetsen. Maar hoe mooi is het om in te gaan zien hoe uniek ieder persoon is met zijn of haar talenten en om elkaar daarin ook te versterken. Hoe mooi kan de wereld dan wel niet worden? Als we stoppen met elkaar de grond in te trappen en eens elkaar accepteren hoe we zijn, misschien is de eerste stap wel: jezelf accepteren zoals je bent, want je bent zo uniek!
En daarin, het zal geen makkelijke opdracht zijn, mogen we vertrouwen op Gods steun! Hij is er altijd voor jou :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten