vrijdag 7 oktober 2011

'De Heer geeft rust'


Voordat je dit stukje gaat lezen, neem dan even de moeite om Rechters 6:1-17 te lezen..


Wat me steeds eigenlijk opvalt, is dat God zó liefdevol is! Hij is en zal er altijd voor je zijn. Hij zal een hemelse Papa voor je zijn. Die je draagt als je valt, die je helpt, die (bij wijze van spreken) een pleister plakt op je wonden.

Juist in deze tijd hebben we zo’n Papa nodig. Er zijn zoveel waarom vragen, iedereen heeft ze wel.
Ook in de tijd van Gideon waren deze vragen nadrukkelijk aanwezig. God had zijn volk uitgeleverd aan de Midjannieten omdat het volk niet deed wat God van ze vroeg. Een engel van God komt bij Gideon om te vertellen dat hij Israël moet gaan bevrijden. Lees Rechters 6:13 nog eens. Ik denk dat dit maar al te bekend is voor ons.. Er gebeuren dingen die veel verdriet en pijn teweeg brengen. Maar God is liefde, het doet Hem vreselijk veel pijn dat jij dingen doet die Hij niet van je verlangt. God wil dat je naar hem luistert. En ik weet dat het moeilijk is, maar als je Zijn intense liefde ervaart wil je niet anders! Geloof me!
Nadat Gideon door God gevraagd is, bouwt Gideon een altaar om te offeren. En hij geeft het een geweldige naam: ‘De Heer geeft rust(Rechters 6:23)’. Ook al is je leven nog zo woelig en raast er een storm. Probeer te bidden en als dat niet lukt vraag iemand of hij/zij met je wilt bidden. Want dat kan heel bijzonder zijn. Het brengt echt rust. Je mag je zorgen en pijn voor hem leggen, al je waarom-vragen. Alles! Dan ervaar je Zijn intense liefde, die je raakt en je omarmt. Een geweldig gevoel, dat je rust geeft! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten