maandag 21 november 2011

God cares (Job 35 & 36)

God cares.. Maar dat geldt niet voor iedereen, nou ja, voor degene die het niet willen zien. Ik denk dat iedereen wel worstelt met het volgende: als het goed gaat in je leven, dan vergeet je God daarvoor te danken, gaat het minder in je leven dan weet je niet hoe hard je Hem aan moet roepen. Alleen lijkt het net of Hij niet thuis geeft. Mensen worden boos of God, waarom is Hij er niet als het moeilijk gaat?
Elihu heeft veel wijsheid, maar nu gaat hij wel de fout in. Hij zegt dat lijden het gevolg is van de zonde die mensen doen. Maar kan je het zo zeggen? Dat God ons in de hoek zet als wij iets fout doen? Nou, als God constant ons zou straffen op onze zonden, dan hebben wij geen leven.
Het lijden zie ik anders. God geeft een waarschuwing, voordat het verkeerd gaat, is dat geen liefde? God weet dat wij die regels en grenzen nodig hebben. God opent onze ogen, voordat wij als blinde idioten in onze eigen kuilen lopen. Zo veel genade heb ik nog nooit gevoeld en gezien. Om het nog meer te ervaren, lees deze woorden, zeg ze hardop mee, leer ze uit je hoofd en voel hoe groot God is:
'Zie hoe groot God is, buiten elk begrip, het getal van zijn jaren is ontelbaar. Hij schept de waterdruppels op en zeeft de regen door zijn nevels, dan daalt deze uit de wolken neer, daalt neer op alle mensen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten