zaterdag 5 november 2011

Luisterend oor (Job 13 & 14)

Job is zijn vrienden redelijk zat. Ze luisteren niet meer naar Job, als ze ooit geluisterd hadden. Job kan niets meer verliezen, zijn kinderen is hij kwijt, zijn bezit en alles wat hij had. Het enige wat hij kan doen is zich tot God richten.
Ook wij zijn soms alles kwijt in ons leven, al onze kostbare bezittingen. Toch is er één die wij niet kwijt kunnen raken en ons niet kan kwijtraken. God. Hij luistert altijd. O ja, God kan heel boos zijn. Maar Hij is jou en mijn Vader. Een Vader kan nooit lang boos blijven. Hij zal ons helpen. Toch is het moeilijk, als je het gevoel hebt als God niet luistert en je niet helpt. Als het zo stil is, is het moeilijk om vol te houden. Je kan dan twee dingen kiezen. God doodzwijgen of Hem blijven aanroepen. Het lijkt het makkelijkste om voor het eerste te kiezen. God laat toch ook niets van zich horen, nou dan zeg ik ook niets meer. Alleen, zijn wij gelijk aan God? De tweede is een lastigere optie. Blijven schreeuwen, en toch hoor je niets. Je stem is bijna kapot, eigenlijk kan je niet langer meer.
Ik geef toe, het is geen makkelijke optie. Maar Hij luistert altijd naar je, de vraag is: zit jij op het goede kanaal? Luister jij wel goed? Vang je Zijn signaal wel op? Zoek Hem en blijf zoeken, Hij zal je de weg wijzen naar Hem toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten